Skip to content

Hondas kvaliteter

honda marine logo

Unik, avansert teknologi

En båtmotor fra Honda gir deg kompromissløs ytelse og komplett trygghet. Vi er stolte av å ha de mest pålitelige motorene i markedet.

Kompromissløs ytelse

Enhver Honda-utenbordsmotor har integrert de mest effektive systemene og teknologiene for sine brukere. Du får overlegen fart og akselerasjon uansett hvilken motor du velger. Hondas unike VTEC ventiltidssystem gir maksimal ytelse ved marsjfart.

Komplett trygghet

For å sikre absolutt pålitelighet leveres Honda-motorer med et komplett sett av trygghetsfunksjoner, inkludert varsling for oljetrykk og  overoppheting. Båtførere vil ha alt de trenger for å nyte sjølivets gleder med maksimal sikkerhet. Med beskyttelse mot start i gir, og nødstoppbryter, øker Honda førernes og passasjerenes trygghet i alle situasjoner.

LEAN BURN

I tillegg til å eliminere skadelige eksosutslipp, bruker Hondas 4-takts utenbordsmotorer vesentlig mindre drivstoff enn tradisjonelle utenbordsmotorer, uten at det går utover ytelsen. Modellene på de høyere effekttrinnene er nemlig utstyrt med Hondas eksklusive Lean Burn Feedback Control-system. Det justerer automatisk luft/drivstoffblandingen for maksimal effekt ved alle turtall – og bruker vesentlig mindre drivstoff på marsjfart.

VTEC

VTEC UTGJØR FORSKJELLEN – Hondas eksklusive VTEC-system ble   opprinnelig utviklet til bruk i Formel1-biler.  VTEC–systemet gir variable ventiltider, noe  som bidrar til optimal akselerasjon og effekt  ved alle turtall. Du får rask respons, men med motorkulturen og den overlegne drivstofføkonomien som bare en Hondafiretakter kan tilby.

ECOmo

Economy Controlled Motor – Helt siden introduksjonen av BF200 og BF225 i 2001, har Honda ligget i ledelse i forhold til utviklingen av denne Lean Burn–teknologien. Den justerer luft/bensinblandingen til optimal drivstofføkonomi – en viktig funksjon for  båtbrukere som er bevisste på sitt utslipp og forbruk.

NMEA2000

Systemet lar motoren kommunisere med båtens elektronikk og leverer all relevant motorinformasjon når den er koblet med en kartplotter eller navigasjonsenhet/ display forberedt for NMEA 2000.

BLAST

Vårt konsept for integrerte systemer og teknologier gir maks effekt, god drivstofføkonomi og høy sikkerhet og trygghet.

Antikorrisjons-beskyttelse

Toppstrøk i klar akryllakk, dekkstrøk i sølv  metallic, grunning med epoksy-primer og dobbeltforseglet behandling av Honda aluminiumlegering. Den lekre “Aqua Marine Silver” finishen står for langt mer enn bare et flott utseende. Hver Honda-motor gjennomgår en grundig 4-trinns overflatebehandling for beskyttelse mot tøffe påkjenninger, som UV-stråling og vedvarende saltvannskontakt.

Myk motordrift

Motorgangen bør være like rolig og harmonisk som omgivelsene. Derfor har Hondas mellom- og store utenbordsmotorer et svinghjul integrert i bunnen av motoren. Dette senker tyngdepunktet og reduserer vibrasjoner. De to–sylindrede motorene benytter Hondas eksklusive Pendulum-Motion opphengsystem, som absorberer motorvibrasjoner og eliminerer behovet for balanseaksel – en innovativ løsning som reduserer vekten på de mindre utenbordsmotorene.

EU-RCD

Honda hjelper deg med å ta vare på naturen så vel som nyte dens gleder. Alle Honda-motorer overholder EU-RCD-direktivet, som regulerer både eksosutslipp og støyforurensing. Da EU iverksatte skjerpede regler, gikk Honda enda strengere til verks. Som et resultat går våre utenbordsmotorer ikke bare renere og stillere. De er også mer drivstofføkonomiske enn før, med fem prosent lavere forbruk. Honda designer produkter for å tilfredsstille mer enn bare internasjonale krav. Vi designer dem for å tilfredsstille dine og våre etterfølgeres krav, og legger mye stolthet i å være best på miljøbesparelser av samtlige produsenter av utenbordsmotorer.

Tilbake til toppen